2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Burgundiškai troškinta jautiena


Reikės:
  • 800 g jautienos;
  • 500 g morkų;
  • 300 g svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 3 v. š. pomidorų pastos;
  • 500 ml raudono vyno;
  • 125 ml mėsos sultinio;
  • 20 ml konjako;
  • 2 lauro lapų;
  • šakelės rozmarino;
  • druskos, pipirų;
  • 40 g sviesto;
  • 2 v. š. miltų;
  • kapotų petražolių.
  Morkas supjaustome riekelėmis.
  Svogūną supjaustome griežinėliais.
  Česnako skilteles perpjauname kiekvieną į keturias dalis.
 Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir jame dalimis apkepiname stambiais gabaliukais supjaustytą jautieną. Tuomet į puodą su mėsa sudedame pomidorų pastą, supilame vyną, sultinį, konjaką, sudedame rozmariną, lauro lapelius, pjaustytas daržoves, beriame druskos ir pipirų. Uždengiame ir troškiname 2 val. 45 min. Sviestą ištirpiname, suberiame miltus, gautą masę sudedame į puodą su mėsa, išmaišome ir patroškiname dar 10 minučių. Tiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis.




Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą