2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

Slyvų pyragas


Reikės:
  • 500 g slyvų;
  • 2 kiaušinių;
  • 130 g cukraus;
  • 175 g miltų;
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 85 g sviesto;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 3 v. š. grietinės;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • malto cinamono;
  • cukraus pudros.
  Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Tuomet po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išsukame. Supilame grietinę, aliejų ir išmaišome.
  Kitame dubenyje miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir druska. Gautą mišinį sumaišome su sviesto - kiaušinių mase.
 Tešlą sukrečiame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Slyvas, prieš tai perpjovus per pusę ir išėmus kauliukus, išdėliojame pjūviu į viršų vieną šalia kitos ant tešlos viršaus. Apibarstome cinamonu ir dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 35  - 40 minučių. Iškeptą, atvėsusį pabarstome miltiniu cukrumi ar cukraus pudra.


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą