Vištienos vėrinukai su riešutų sviestu


Reikės:
  • 500 g vištienos krūtinėlės;
  • 2 kupini a. š. riešutų sviesto;
  • 1 a. š. sojos padažo;
  • 4 a. š. vandens;
  • 1 a. š. nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 2 a. š. citrinos sulčių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio maltos kalendros.
  Vištienos krūtinėlę supjaustome nelabai dideliais gabalėliais.
  Marinatui sumaišome riešutų sviestą su vandeniu, sojos padažu, kalendromis, citrinų sultimis ir žievele.
  Medinius iešmelius išmirkome vandenyje ir ant jų suveriame vištienos gabalėlius. Tuomet iš visų pusių aptepame paruoštu marinatu ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  Orkaitę įjungiame grilio režimu, įkaitiname iki 200 laipsnių ir dedame kepti. Maždaug po 10 - 12 minučių apverčiame, kad apskrustų ir kita pusė.
  P.S. Naudojom 1 dalį žemės riešutų sviesto ir 1 dalį lazdyno riešutų sviesto.

Šaltinis: čia

Komentarai