Vištienos troškinys su pastarnoku, cukinija ir salieru


Reikės:
  • 500 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 pastarnoko;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 1 svogūno;
  • 0,5 saliero šaknies;
  • 150 ml neriebios grietinėlės;
  • druskos, pipirų, kalendros, muskato;
  • 1 v. š. aliejaus.
  Aliejų įkaitiname keptuvėje, svogūną supjaustome plonomis juostelėsmis, apkepiname aliejuje kelias minutes. Pastarnoką ir salierą nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Suberiame juos į keptuvę su svogūnais, uždengiame keptuvę, sumažiname kaitrą. Troškiname daržoves kartais pamaišydami.
  Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir, daržovėms pradėjus minkštėti, sudedame vištieną. Padidiname kaitrą ir nuolat maišydami apkepame vištieną. Kuomet vištiena nebebus rausva, kaitrą vėl sumažiname ir suberiame supjaustytą cukiniją, keptuvę uždengiame ir leidžiame toliau troškintis. 
  Troškiname 10 - 15 minučių, kol vištiena ir daržovės bus visiškai minkštos, tuomet pilame grietinėlę, beriame prieskonius. Padidiname kaitrą, maišydami užverdame ir paverdame, kol padažas pradės tirštėti.


  

Komentarai