Perlinių kruopų sriuba su vištiena
Reikės:
- 100 g perlinių kruopų;
- 4 vištienos sparnelių;
- 1 svogūno;
- 1 l vandens;
- 3 nedidelių morkų;
- 1 v. š. sviesto;
- druskos, pipirų, petražolių;
- grietinės.
Sparnelius užkaičiame puode ir verdame ant silpnos kaitros apie valandą. Išvirusius išimame, mėsą nuimame nuo kaulų, jei reikia, didesnius gabalėlius pasmulkiname ir sudedame atgal į puodą.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Morkas supjaustome griežinėliais. Viską sudedame į puodą su vištiena. Kruopas kelis kartus perplauname ir taip pat sudedame į puodą. Pasūdome, pagardiname pipirais.
Verdame ant nedidelės kaitros apie 30 - 40 minučių arba kol kruopos ir morkos bus išvirę.
Šaltinis: savaitgaliorendezvous.blogspot.com
Komentarai
Rašyti komentarą