Perlinių kruopų sriuba su vištiena


Reikės:
  • 100 g perlinių kruopų;
  • 4 vištienos sparnelių;
  • 1 svogūno;
  • 1 l vandens;
  • 3 nedidelių morkų;
  • 1 v. š. sviesto;
  • druskos, pipirų, petražolių;
  • grietinės.
  Perlines kruopas užmerkiame iš vakaro.
  Sparnelius užkaičiame puode ir verdame ant silpnos kaitros apie valandą. Išvirusius išimame, mėsą nuimame nuo kaulų, jei reikia, didesnius gabalėlius pasmulkiname ir sudedame atgal į puodą.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą, jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Morkas supjaustome griežinėliais. Viską sudedame į puodą su vištiena. Kruopas kelis kartus perplauname ir taip pat sudedame į puodą. Pasūdome, pagardiname pipirais.
  Verdame ant nedidelės kaitros apie 30 - 40 minučių arba kol kruopos ir morkos bus išvirę.
  Tiekiame su grietine, pabarstę kapotomis petražolėmis.

  

Komentarai