2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Lašiša, kepta ant grotelių


Reikės:
  • 600 g lašišos filė su oda;
  • 2 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 4 v. š. jogurto;
  • 1 v. š. pomidorų pastos;
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos;
  •  0,5 a. š. uoginės paprikos;
  • 1 a. š. ciberžolės;
  • 1,5 a. š. kumino;
  • 1,5 a. š. kalendros;
  • druskos.
  Imbierą nulupame ir sutarkuojame. Česnako skilteles išspaudžiame spaudykle. Ant jų beriame kuminą, kalendrą, paprikų miltelius, ciberžolę, druską, dedame pomidorų pastą ir jogurtą. Viską gerai išmaišome.
  Lašišą supjaustome į 4 dalis - maždaug po 150 g kepsniais. Paruoštu marinato aptepame iš visų pusių ir paliekame marinuotis kelioms valandoms, pastatydami šaltai.
  Kepame ant aliejumi pateptų grotelių: 8 minutes iš tos pusės, kuri su odele, ir dar 6 minutes iš kitos pusės.
  Valgome su ryžiais ir daržovėmis.

Šaltinis: delfi.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą