2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Trinta morkų sriuba


Reikės:
  • 500 g morkų;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 40 g sviesto;
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos miltelių;
  • 750 ml sultinio;
  • 125 ml grietinės;
  • druskos, pipirų;
  • 1 v. š. sukapotų petražolių.
  Morkas ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais. Česnaką taip pat smulkiai sukapojame. Į garinimo indą beriame smulkintas daržoves, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pabarstome paprikos milteliais, supilame sultinį ir dedame į garinę orkaitę. Gariname 15 minučių. Išėmę šiek tiek atvėsiname, sutriname blenderiu, supilame grietinę, išmaišome ir vėl gariname, dabar jau 2 minutes. 
 Tiekiame apibarstę smulkintomis petražolėmis.
 
 

Šaltinis: knyga "Kochen und geniessen mit Miele".
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą