2013 m. rugsėjo 24 d., antradienis

Įdaryti makaronai - kriauklės


Reikės:
  • makaronų - kriauklių;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 150 g pievagrybių;
  • 300 g faršo;
  • 30 g sviesto;
  • 30 g miltų;
  • 150 ml pieno;
  • 200 g fermentinio sūrio;
  • kelių šaukštų aliejaus;
  • druskos, pipirų.
  Makaronus išverdame, kaip nurodyta ant pakelio.
  Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus ir kelias minutes jame apkepiname susmulkintą svogūną, sudedame supjaustytus pievagrybius ir faršą ir dar pakepiname, kol mėsa nebebus rausva.
   Nedideliame puode ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir pakepiname 1 minutę. Nuolat maišant supilame pieną ir paverdame apie 3 minutes. Tuomet šį padažą supilame ant mėsos ir pievagrybių, užberiame pusę tarkuoto sūrio, paskaniname druska ir pipirais ir viską gerai išmaišome.
  Į kiekvieną makaroną dedame po 2 šaukštelius paruošto įdaro ir dedame makaronus į kepimo indą. Apibarstome likusiu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 15 minučių, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

  Pievagrybių nedėjau, vietoj jų - vieną aštrią papriką. Sūrio taip pat dėjau gerokai mažiau - apie 50 g parmezano. Ant kepimo indo dugno supyliau 2 didelius mažais kubeliais supjaustytus pomidorus ir apie pusę puodelio sultinio.

Šaltinis:SM forumas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą