2013 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Vištiena tailandietiškai



Reikės:
  • 600 g vištienos kumpelių be kaulų ir odos;
  • 1 paprikos;
  • 5 v. š. sezamų aliejaus;
  • 1 laimo sulčių;
  • gabalėlio imbiero;
  • skardinės kokosų pieno;
  • 100 ml saldaus čili padažo;
  • 100 ml austrių padažo;
  • kalendros;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 čili pipiro;
  • jasmine ar basmati ryžių.
   Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, ant jos supilame austrių padažą, čili padažą, išspaustą česnaką, sutarkuotą ar susmulkintą imbierą, beriame kalendros, susmulkintą čili pipirą, supilame išspaustas laimo sultis, aliejų ir viską gerai išmaišome. Paliekame pastovėti apie 10 minučių.
  Įkaitiname keptuvę ir supilame vištieną su visu marinatu. Maišydami kepame, kol išgaruoja beveik visas skytis. Tuomet sudedame gabalėliais supjaustytą papriką, pakepame minutėlę ir pilame kokosų pieną. Kaitiname maišydami, uždengiame ir patroškiname apie 5 minutes arba kol padažas šiek tiek sutirštėja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą