2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Sprandinės kepsnys su sūriu ir pomidorais


Reikės:
  • 1,5 kg sprandinės;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 pomirodų;
  • 1 rutuliuko mocarelos (apie 200 g);
  • lydyto rūkyto sūrio (6 - 8 lapelių);
  • 2 skiltelių česnako; 
  • 4 v. š. majonezo;
  • druskos, pipirų, mairūno, kmynų, paprikos miltelių.
  Sprandinę supjaustyti apie 1,5 cm storio pjausniais iki galo neperpjaunant, o paliekant 1 -2 cm neperpjauta. Apibarstome druska, pipirais, paprika, kmynais ir gerai įtriname.
  Pomidorus, svogūną, mocarelos sūrį supjaustome riekelėmis.
 Į kiekvieną įpjovą mėsoje dedame šaukštelį majonezo, riekutę pomidoro, sūrio ir svogūno. Taip susluoksniuojame viską, sūrį kaitaliojant - į vieną įpjovą - rūkytą, į kitą -  mocarelą. Viršų apibarstome susmulkintu česnaku.
  Taip paruoštą kepsnį dedame į foliją ir kepame orkaitėje apie 1,5 val. Prieš baigiant kepti 10-čiai minučių foliją atidengiame.
 
  Kepiau rankovėje, šalia pridėjau dar ir bulvių skiltelių. Buvo skanu. Nors kepsnys pavadintas "Armonika iš sprandinės", armoniką padariau iš agurko :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą