2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Keksiukai su riešutų sviestu ir lazdyno riešutais


Reikės:
  • 2 kiaušinių;
  • 3/4 stiklinės cukraus;
  • 1/5 stiklinės aliejaus;
  • 2 v. š. grietinės;
  • 2 v. š. riešutų sviesto;
  • saujelės lazdyno riešutų;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių.
  Kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame grietinę, riešutų sviestą ir gerai išmaišome, kad masė būtų vienalytė. Supilame aliejų, permaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišome į masę, jeigu tešla gaunasi skystoka, miltų dedame šiek tiek daugiau. Galiausiai suberiame riešutus, išmaišome ir dedame į indelius. kepame apie 25 min orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių.

2 komentarai:

  1. Labas, o tai kam tie lazdyno riešutai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu klausimas - kur, kada juos dėti, tai jau pataisiau. Ačiū :)

      Panaikinti