2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Įdarytos paprikos


Reikės:
  • 3 didelių paprikų;
  • 500 g maltos mėsos;
  • 2 morkų;
  • 125 g ryžių;
  • 1 svogūno;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 2 v. š. pomidorų padažo;
  • druskos, pipirų, maltos paprikos.
  Svogūną susmulkiname ir apkepiname įkaitintame aliejuje. Morkas sutarkuojame, taip pat sudedame į keptuvę kartu su svogūnais ir kelias minutes pakepame. Dedame mėsą, maišydami kepame 5 -7 minutes, tuomet beriame druskos, pipirų, paprikos.
  Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje ir sumaišome su mėsos mase.
  Paprikas nuplauname ir nupjauname viršutinę plačiąją dalį. Vidų šiek tiek pabarstome druska ir pridedame paruošto įdaro. Uždengiame nupjauta dalimi ir statome į puodą. Pilame 1 stiklinę sultinio, į kurį įdedame 2 v. š. pomidorų padažo. Uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros apie 15 - 20 minučių.
  
Viriau per ilgai ir paprikos per daug suminkštėjo: verdant reikia pasižiūrėti, kad nepervirtų. Arba imti baltas paprikas, kurios turėtų išlaikyti formą, tik jų nurodytam kiekiui įdaro reikės daugiau.

Šaltinis: visireceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą