2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

Varškės apkepas


Reikės:
  • 1 kg varškės;
  • 6 kiaušinių;
  • 1 stiklinės manų kruopų;
  • 1 stiklinės pieno;
  • 8 - 10 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.
  Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame brinkti maždaug valandai.
  Jeigu naudojame ne kreminę varškę, ją pertriname, mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų, supilame išbrinkintus manus ir gerai išmaišome, kad masė būtų vientisa.
  Kepimo indą galime ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais arba iškloti kepimo popieriumi. Sukrečiame varškės masę ir dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 - 45 minutes. 
  Iš nurodytų produktų kiekių išeina 20 x 30 cm kepimo indas. Mažesniam reikėtų imti mažesnius kiekius.
  Naudojau kreminę varškę, manai brinko apie 15 minučių. Buvo labaiii skanu su šaldytomis pjaustytomis braškėmis su cukrumi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą