2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

GUOBAO vištiena


Reikės:
  • 300 g vištienos filė;
  • 50 g kukurūzų krakmolo;
  • aliejaus kepimui,
marinatui:
  • 3 v. š. sojos padažo;
  • 1 v. š. acto;
  • 2 v. š. cukraus;
  • gabalėlio tarkuoto imbiero.
padažui:
  • 3 v. š. sojos padažo;
  • 4 v. š. vandens;
  • 1,5 v. š. acto;
  • 2 v. š. cukraus;
  • gabalėlio tarkuoto imbiero.
  Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Marinatui skirtus produktus sumaišome, užpilame gautą mišinį ant vištienos, išmaišome ir paliekame šaldytuve marinuotis 2 - 3 valandas.
  Išėmę iš šaldytuvo dedame į maišelį. užpilame kukurūzų krakmolu (1 a. š. pasiliekame padažui), gerai pakratome, kad  apsivoliotų visi gabalėliais, dedame juos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir apkepame, kol gražiai pagels.
  Kitoje keptuvėje kaitiname padažui skirtus produktus. Užverdame, sudedame atidėtą krakmolą, dar pakaitiname maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  Ant iškepusios vištienos užpilame paruoštą padažą ir valgome su ryžiais.
Šaltinis: geri-receptai.lt
  
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą