2013 m. vasario 10 d., sekmadienis

Grikių miltų blynai su kriaušėmis


Reikės:
  • 2 kriaušių;
  • puodelio grikių miltų;
  • 1/2 puodelio pilno grūdo kvietinių miltų;
  • 1/2 puodelio kvietinių miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 puodelio pasukų;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 2 v. š. tirpinto sviesto;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 3 v. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos.
   Sausus produktus: visų rūšių miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius sumaišykite dideliame dubenyje.
  Atskirai sumaišykite šiek tiek išplaktą kiaušinį, tirpintą sviestą, pasukas, pieną. Kriaušes nulupkite ir sutarkuokite burokine trintuve. Sudėkite į šlapią mišinį ir gerai išmaišykite.
  Tuomet palaipsniui dėkite sausojo mišinio ir viską sumaišykite, kol gausis vientisa tešla. Jeigu turite laiko, galite tešlą palikti šiek tiek pastovėti (gali pastovėti šaldytuve ir per naktį), na, o jeigu, ne, blynus įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kepame iš karto. 

  Rekomenduojama kepti ketaus keptuvėje, tačiau aš kepiau paprastoje blynų keptuvėje. Gavosi apie 25 - 30 blynukų, todėl, jeigu valgytojų turite mažiau, kiekius reiktų sumažinti.

  Recepte rekomenduojama valgyti su medaus svietu, t.y. tirpintą sviestą sumaišius su medumi, na, o mes valgėme su grietine, slyvų - bazilikų uogiene. Buvo tikrai skanu.
 

Šaltinis:spoutedkitchen.com
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą